FOTOGALERIJA: ’Advent na Voći’ veseliji, šareniji i čarobniji no ikad

SLATKE BRIGE: “S obzirom na posjećenost, dogodine moramo naći novu lokaciju jer je centar Voće jednostavno postao premali”

Objavljeno: 24.12.2023. zagorjeinternational

Iako ‘stara’ tek tri godine, ipak je tradicija – održan je treći po redu ‘Advent na Voći’. Manifestacija je to koju svi mještani s nestrpljenjem očekuju tijekom cijele godine. 

Sve je krenulo skromno 2021. godine, na razini općinske organizacije, a onda se u organizaciju lani uključila i Turistička zajednica područja ‘Sjever Zagorja’. Ove godine program je bio još bogatiji, šareniji i veseliji. 

Okrenut mještanima

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet ističe kako je ova manifestacija prvenstveno okrenuta mještanima, a posebice u ove blagdanske dane koji su idealna prilika da se svi zajedno okupe i podruže.

– Iz godine u godinu dižemo naš ‘Advent’ na višu razinu. Ove smo godine imali izuzetno velik interes izlagača da dođu ovdje i predstave se na našim štandovima, a imali smo i bogatiji program, pa smo ugostili i klapu ‘Motovun’ koja je oduševila posjetitelje – rekla je načelnica Kočet.

Među izlagačima su većinom bile vrijedne udruge s područja općine, lokalni OPG-ovi, osnovna škola, ali i Općina Starše iz Slovenije sa svojim Turističkim društvom i osnovnom školom te udruge i izlagači iz susjednih općina Vinice i Cestice. Svoj je štand imalo i Općinsko vijeće Donje Voće, a sva sredstva koja će se tamo prikupiti, donirat će se za dvije potrebite obitelji s područja općine.  

– Ove smo godine u samom centru Voće, no druge godine ćemo morati premjestiti manifestaciju na novu lokaciju jer se naš ‘Advent’ širi i ovaj je prostor naprosto postao premali, a što nam je zapravo drago – dodala je načelnica.

I dok su odrasli uživali u čaši finog vina i odličnoj glazbi, najmlađe je najviše razveselio jedan poseban gost. Naime, djecu je posjetio Djed Mraz i donio im slatke poklone. 

Osim jučerašnjeg programa, i prethodnih je dana bilo vrlo veselo na Voći. Brojne su udruge organizirale razne radionice poput onih pečenja božićnih kolača i izrade božićnih čestitki.

– Također, tijekom proteklog tjedna smo podijelili oko 70 paketa našim potrebitim sumještanima, pretežito starijima i nemoćnima, a usput smo s njima popili kavu i podružili se, a što im je bilo posebno drago – otkrila je Kočet.

Odličnim odazivom posjetitelja zadovoljni su i iz Turističke zajednice područja ‘Sjever Zagorja’, a to nam je potvrdila i direktorica Mirjana Koledić.

– Bogata eno-gastro ponuda, nastupi brojnih zborova, nastup KUD-a… sve je to doprinijelo odličnoj posjećenosti i ovako lijepom, veselom, blagdanskom raspoloženju ovdje na Voći. Inače, u Donjoj Voći njeguju sve tradicije i običaje, tako da, bilo kakvo druženje da se ovdje organizira, svi se uvijek rado odazovu – rekla je direktorica Koledić te pozvala sve i na posebno blagdansko druženje 29. prosinca u Klenovnik. 

Odlična suradnja

‘Advent na Voći’ posjetio je i načelnik Cestice Mirko Korotaj koji je otkrio da su svoje štandove ovdje imali Sportsko-ribolovno društvo Cestica 1995, cestički vinogradari te jedan OPG.

– Imamo jako dobru suradnju s Općinom Donja Voća, a ovaj ‘Advent’ na području Turističke zajednice ‘Sjever Zagorja’ se pokazao kao jako dobar sadržaj. Prošle je godine sjajno ispao, ove godine još i bolje te vjerujem da će ubuduće svi ti sadržaji biti još bolji i bogatiji. Također, ima jako puno mladih jer oni jedva čekaju da se organiziraju ovakva događanja i priredbe, a na općinama i Turističkoj zajednici je onda da im ponude takve sadržaje – zaključio je Korotaj. 

Danas je, uz tradicionalnu polnoćku, na rasporedu još i božićni koncert kojeg su pripremila djeca, a sve uz pomoć vrijedne voćanske udruge ‘Vjeruj, možeš’, tako da svi koji imate prilike, dođite i sutra u Donju Voću i uživajte u blagdanskom ugođaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba