‘Božićna košarica’

U akciji Caritasa zabočke župe podijeljeno 45 paketa korisnicima

Objavljeno: 23.12.2023. zagorjeinternational

Iz svih aktivnosti koje provodi Caritas župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, može se iščitati ljubav prema bližnjemu i ljudima u potrebi. 

Dugogodišnja tradicija nastavljena je i u 2023., pa su tako kroz Došašće u trgovinama bile postavljene košarice koji su imale za cilj prikupiti hranu i osnovne higijenske potrepštine – takozvana ‘Božićna košarica’. 

Volonteri župnog Caritasa jučer su organizirali podjelu božićnih paketa potrebitim obiteljima, a prilikom kratkog susreta s njima, zaželjeli su im obilje Božjeg blagoslova za nadolazeći Božić. 

Ove godine podijeljeno je ukupno 45 božićnih paketa. 

– Zahvaljujemo svim trgovima koju su bile spremne za suradnju te omogućile postavljenje košarice na izlazu iz trgovina. Zahvaljujemo “Vrtlariji Čuček“ koja je donirala božićne zvijezde za volontere i korisnike koju su se odazvali akciji te došli po pakete. U svim tim akcijama potrebno je prije svega zahvaliti svim volonterima, aktivnima i onima podupirućim, voditelju Marku Biliću, župniku Branku Riseku, župljanima, ali donatorima u župi i izvan nje koji prepoznaju nesebični rad za ljude u potrebi te svojim donacijama pomažu u svim akcijama koje se organiziraju – poručili su iz župnog Caritasa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba