NOVO LICE U GRADU: Geely, istinski div autoindustrije stigao je u RH, a AC REDAN iz Krapine jedan je od zastupnika - požurite, prvi kupac dobiva ekstra popust

ATLAS PRO: ‘Full’ opremljen SUV po nevjerojatnoj cijeni – poklon kakav ste si oduvijek željeli 

Objavljeno: 23.12.2023. zagorjeinternational

Od ovog mjeseca s poslovanjem i prodajom automobila u Hrvatskoj je započeo kineski Geely, jedan od najvažnijih proizvođača vozila u svjetskim razmjerima, istinski div autoindustrije koji globalno godišnje prodaje 10 milijuna automobila diljem svijeta.
Za one koji su po prvi puta čuli za Geely, radi se o vlasniku švedskog Volva, većinskom vlasniku britanskog Lotusa, vlasniku gotovo 10 posto dionica u Daimleru AG, te je pet uzastopnih godina najprodavanija marka osobnih vozila u Kini, a njihovu poslovnu uspješnost potvrđuje i činjenica da se već 11 godina nalaze na prestižnoj listi najvećih globalnih kompanija “Fortune 500”. 

Motor Volva

Grupa trenutačno zapošljava više od 120.000 ljudi diljem svijeta i ima više od 40 proizvodnih i montažnih pogona, osam centara za istraživanje i razvoj, te šest centara za dizajn u Sjevernoj Americi, Europi, te Kini i zemljama jugozapadne Azije.

Kako piše Autoklub, Geely neprestano traži mogućnosti za daljnje povećanje svoje tržišne prisutnosti, što čini na mnogo načina, između ostalog kroz suradnju s drugim proizvođačima automobila (Daimler, Renault, Aston Martin…) na raznim projektima, te kroz ulaganja u lokalnu proizvodnju u raznim dijelovima svijeta,uključujući Europu. Odnedavno je tako jedan od trenutno pet njihovih prodajno – servisnih centara u Hrvatskoj i AC Redan iz Velike Vesi kod Krapine

Prvi model Geely u Hrvatskoj koji se nudi kupcima je model Atlas Pro, kompaktni SUV s dužinom od 4544 mm, širinom 1713 mm i visinom 1831mm. Ispod poklopca se nalazi elektrificirani 1.5 T-GDI turbo benzinac sa starter-generatorom od 177 KS i 300 Nm dostupnih pri 1500/min, koji je uparen sa 7-DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom, te je model dostupan s pogonom na sva četiri kotača.

Atlas PRO nudi bogatu serijsku opremu: LED prednja svjetla, digitalne instrumente od 7 inča, multimedijski sustav s ekranom od 12,3 inča osjetljivim na dodir, bluetooth hands-free vezu, povezivanje i projekciju zaslona pametnog telefona na multimedijski zaslon putem USB-a, sustav surround s pogledom od 360 stupnjeva oko vozila, 18 colne aluminijske naplatke, grijanja prednja i stražnja sjedala, grijani upravljač, električno podesiva grijana vanjska ogledala, start/stop sustav, inteligentnu kontrola dugih svjetala, električno pomicanje vozačevog sjedala u 6 smjerova, pomoć pri pokretanju i spuštanju vozila, elektroničku kontrolu stabilnosti, sustav protiv proklizavanja, prednje i stražnje parking senzore, grijane mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla…

Atlas Pro nudi se sa širokim spektrom inovativnih sistema aktivne sigurnosti i pomoći vozaču koji su uključeni u paket ADAS Level 2 s radarom, 5 kamera i 8 ultrazvučnih senzora. ADAS Level 2 uključuje inteligentni adaptivni tempomat, automatsko kočenje u nuždi s detekcijom pješaka, upozorenje pri napuštanju prometne trake, pomoć pri zadržavanju trake, sustav za prepoznavanje prometnih znakova…

– Zašto Geely? Radi se o novitetu, za koji smatramo da će se pokazati kao odličan potez na našem tržištu, s obzirom na činjenicu da se radi o uistinu provjerenim vozilima, koja su jako zastupljena u Aziji, a sada se probijaju na europsko tržište. Vjerujemo da će i hrvatski vozači prepoznati o kako se dobrim vozilima radi i da ćemo Geely automobile sve više viđati na hrvatskim cestama – kazala nam je direktorica prodaje u AC Redanu Tihana Puljko.

Ono što bi možda maknuti potencijalnu skepsu kod Hrvata kada se radi o kineskim vozilima, je činjenica da je srce automobila, odnosno motor Volvo, čiji je Geely vlasnik. 
– To su vozila koja bi, s obzirom na ono što nude i popularnu cijenu koju imaju, svakako trebala biti popularna – dodala je Puljko.

Flagship model – akcija

I sami smo se uvjerili u kvalitetu izrade automobila koja su na lageru u AC Redanu, od kožnih sjedala, do kvalitetnih materijala čitavog interijera i privlačne vanjštine. Ono što će svakako biti plus u odnosu na konkurenciju, u AC Redanu je već nekoliko vozila na lageru, dakle čekanja na automobil nema. 

Cijena za trenutno jedini model u ponudi s vrhunskom opremom Flagship iznosi 34.990 eura, a povodom lansiranja, uvoznik svakom kupcu osigurava set zimskih guma za samo 1 euro, dok su na automobilu već montirane ljetne gume.

Valja napomenuti da je navedena cijena za bijelu boju, dok je doplata za neku drugu boju dodatnih 500 eura. Iz AC Redana kažu nam da imaju posebnu pogodnost – prvi kupac automobila Atlas PRO kod njih dobiva dodatnih 1000 eura popusta!
Inače, u prvom kvartalu 2024. na tržište dolazi i manji SUV model Coolray, a prema kraju godine očekuju se i drugi modeli. 

Više o Geelyju možete pročitati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba