Uvažena je žalba njegovog odvjetnika

Profesor koji se u Zagrebu potukao s učenikom izlazi na slobodu

Objavljeno: 22.12.2023. zagorjeinternational

Profesor koji se potukao s učenikom u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi pušten je na slobodu. Kako javljaju 24sata, uvažena je žalba njegovog odvjetnika Veljka Miljevića.

– Profesor izlazi van i to je to, to je sve što trebate znati. Pravno ne znamo koliko će mu točno vremena trebati, no u 13:30 sati predsjednica sudskog vijeća Lidija Viđak prihvatila je žalbu tako da će profesor danas, vjerujem, ići kući – rekao je Miljević.

Ravnateljica: Profesor će dobiti otkaz

Podsjetimo, nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka fizičkog obračuna nastavnika jedne zagrebačke srednje škole i učenika u razredu, pri čemu je jedan učenik zadobio lakše tjelesne ozljede, u javnosti se podigla prašina. Struka je stala u obranu kolege iako smatraju da je njegova reakcija neopravdana.

Ravnateljica škole potvrdila je da će profesor dobiti otkaz.

– U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika – poručila je ravnateljica Bosiljka Galenić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba