PREKRASAN BOŽIĆNI POKLON: Pet najvećih tvrtki iz Huma na Sutli Dječjem vrtiću Balončica doniralo opremu vrijednu više od 10.000 eura

DOŠLI S PORUKOM: Želimo pridonijeti stvaranju okoline u kojoj će svako dijete moći razviti svoje potencijale i osjećati se sigurno 

Objavljeno: 22.12.2023. zagorjeinternational

Pet najvećih tvrtki iz Huma na Sutli već tradicionalno krajem godine organizira zajedničku donaciju, a ovog puta donacija ukupne vrijednosti 10.684,92 eura išla je za Dječji vrtić Balončica.
Vetropack Straža d.d., OMCO Croatia d.o.o., DW Reusables Hum d.o.o., BDF Servis d.o.o. i GP Špiljak d.o.o. ovogodišnju zajedničku donaciju namijenili su unapređenju rada dječjeg vrtića i poboljšanju uvjeta boravka djece, a ona obuhvaća inovativni namještaj, poput novih centara za igru, ormara, dječjih tepiha, stolova i stolica, stvarajući siguran i poticajan prostor u kojem će djeca imati priliku razvijati svoju kreativnost, socijalne vještine te motoričke sposobnosti. Osim toga, darovana tehnološka oprema, uključujući računala, LED projektor i televizor, bit će korištena za obogaćivanje obrazovnog iskustva, omogućavajući djeci pristup novim informacijama i tehnologijama.

Potrebe velike

Profesionalni parni čistač, također dio donacije, olakšat će djelatnicima vrtića održavanje visoke razine čistoće i sigurnosti prostora u kojem djeca borave.
Na samoj primopredaji, ravnateljica vrtića Snježana Žerjav u ime svih djelatnica vrtića i djece zahvalila je direktorima humskih poduzeća, Darku Ranogajcu, Darku Šlogaru, Saši Prevolšeku, Mariju Tomljanoviću i Gordanu Špiljaku, kao i načelniku Huma na Sutli Zvonku Jutriši, koji je prisustvovao donaciji.

– Želim se zahvaliti na ovoj hvalevrijednoj donaciji koja će nam puno značiti. Potreba za vrtićem je svake godine sve veća, tako da krećemo u nadogradnju još tri odgojno-obrazovne skupine. Zahvaljujem stoga i našem osnivaču, Općini Hum na Sutli jer, kako se ono kaže, na mladima svijet ostaje. Ovim angažmanom i donacijom humski poduzetnici pokazali su da prepoznaju i cijene naše djelovanje i značajno su nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva i naše vizije. Od srca im hvala – rekla je ravnateljica vrtića Snježana Žerjav.

U vrtić je upisano 165 djece i o njima se brinu 24 djelatnika, i to na dvjema lokacijama – u matičnoj ustanovi i dislociranoj jedinici u Prišlinu. Rad je organiziran u sedam odgojno-obrazovnih skupina, od čega su dvije jasličke i pet vrtićkih. Broj djece iz godine u godinu raste i kapacitet vrtića više ne zadovoljava potrebe lokalne zajednice, zbog čega je u narednoj godini u planu prostorno proširenje za tri vrtićke grupe.

U ime donatora, okupljenima se obratio Darko Ranogajec, direktor tvrtke OMCO Croatia: 

– Mi smo danas došli ovdje s jednom porukom. Ovo nije samo donacija, ovo je poruka zahvalnosti djelatnicama vrtića na podršci i stvaranju budućih generacija, kao i pružanju ljubavi našoj djeci i unucima – kazao je.
Kroz ovu donaciju, tvrtke žele potaknuti raznolikost interakcija djece i potpomognuti pedagoški rad vrtića.

Priredba i zahvalnice

– Oprema koju smo donirali nisu samo namještaj i tehnologija. To je dio okruženja koji značajno utječe na razvoj najmlađih sugrađana. Želimo pridonijeti stvaranju okoline u kojoj će svako dijete moći razviti svoje potencijale i osjećati se sigurno – istaknuli su donatori.
Ova inicijativa odraz je predanosti stvaranju bolje budućnosti za cijelu zajednicu. Vetropack Straža, OMCO Croatia, DW Reusables, BDF Servis i GP Špiljak nastavit će podržavati lokalni razvoj kroz zajedničku godišnju donaciju i druge inicijative, koristeći svoje resurse i utjecaj kako bi obogatili živote svih mještana i pridonijeli napretku zajednice, istaknuto je.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša također je zahvalio donatorima na kontinuiranoj podršci lokalnoj zajednici – ne samo kroz ovu donaciju, već i sve ostale inicijative tokom godine, kao i djelatnicama vrtića na njihovom predanom radu.

Inače, prigodom primopredaje starija vrtićka grupa kao vrstu zahvale, održala je prigodan božićni program i raznježila prisutne svojim izvedbama, nakon čega su djeca uručila donatorima zahvalnice čestitkama koje su sami izradili.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba