Sporazum su potpisali zamjenica župana i predsjednik županijske Obrtničke komore

U Varaždinu potpisan sporazum o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja

Objavljeno: 21.12.2023. zagorjeinternational

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu potpisan sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2023./2024.

Sporazum su potpisali zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković u prisustvu pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Miroslava Huđeka, potpredsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Borisa Kosa te člana Skupštine Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimira Baisa.

Šef Obrtničke komore: Pomažemo obrtnicima

– Obrtnička komora Varaždinske županije sljedeće godine slavi trideset godina rada i postojanja, a uključuje pet udruženja s ukupno 3700 obrtnika. Komora svojim radom pruža pomoć i podršku našim obrtnicima, a organiziramo i sudjelujemo u obrazovanju za obrtnička zanimanja, u licenciranju radionica za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja, pripremi i provođenju majstorskih ispita te ispita o stručnoj osposobljenosti. Na ovaj način nastavljamo suradnju s Varaždinskom županijom s kojom ovaj projekt provodimo od 2008. godine – rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Igor Šoković.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je da će se zahvaljujući suradnji Varaždinske županije i Obrtničke komore nastaviti stipendiranje za 18 učenika.

– Iznimno mi je drago da i ove školske godine nastavljamo dobru suradnju i da smo potpisali sporazum za financiranje projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Varaždinska županija osigurava 5972 eura, a Ministarstvo turizma 33.445 eura dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt kojim će 18 naših učenika primati 219 eura stipendije u ovoj školskoj godini – kazala je Zagorec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba