Vrijedan preko 250.000 eura

NOVI MAROF: Potpisan ugovor o adaptaciji zgrade ‘Stare škole’ u Presečnu

Objavljeno: 21.12.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof i tvrtka ‘Kontura d.o.o.’ potpisali su ugovor o adaptaciji zgrade ‘Stare škole’ u Presečnu. Ugovor, čija vrijednost prelazi 250.000 eura, predstavlja konkretnu investiciju u revitalizaciju zgrade na području naselja Presečno, a zgrada ‘Stare škole’ bit će predmet temeljite adaptacije kako bi se prilagodila suvremenim potrebama.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako će ova obnova biti na korist svih mještana Presečna.

– Ta zgrada donedavno nije bila gradska, dobili smo taj prostor od Županije te je jedan dio dosad koristila Udruge ‘Sunce’. Sada kako je zgrada naša, krećemo u revitalizaciju koja će biti na korist svih mještana, udruga te će služiti za organizaciju raznih manifestacija – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je pritom važnost obnove i revitalizacije lokalnih objekata. 

– Adaptacija zgrade nije samo građevinski projekt, već i ulaganje u identitet šireg područja našeg grada. Osim što će adaptacija pridonijeti vizualnom identitetu, ona će postati funkcionalnija i sigurnija za sve mještane – objasnio je Jenkač.

Ukupna cijena ugovora obuhvaća sve potrebne troškove, uključujući rad, nabavu i ugradnju materijala, korištenje strojeva, transport, pripremu gradilišta…

Radovi će biti dovršeni u roku od pet mjeseci od dana uvođenja u posao. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba