Uredno plaća režije, a i sama ga je uredila

Zagrebački sud stao u obranu samohrane majke troje djece koja je uselila u gradski stan

Objavljeno: 18.12.2023. zagorjeinternational

Općinski sud u Novom Zagrebu odbio je tužbu Grada Zagreba podignutu protiv samohrane majke koja je s petogodišnjim djetetom provalila stan u gradskom vlasništvu, promijenila bravu i sad tamo živi. Grad je podigao tužbu protiv nje tražeći da “nekretninu preda Gradu, slobodnu od stvari i osoba”, uz zahtjev za naknadu parničnih troškova, piše Telegram.

Majka je u svom iskazu navela da nema gdje živjeti, da je zaposlena i da uredno plaća režije koje dolaze na njeno ime, te da je pokušala regulirati svoj odnos s Gradom Zagrebom, ali bezuspješno. Kazala je i kako se u stanu, kada je u njega uselila, nalazila samo tuš kabina, umivaonik i WC školjka te da ga je uredila.

Istaknula je i kako još ima dvoje djece koja su smještena u dječjem domu i koja bi trebala doći živjeti s njom, ali da mora imati riješeno stambeno pitanje.

– Iz navoda majke proizlazi da ista tvrdi da bi iseljenjem izgubila jedino mjesto s kojim može živjeti sa svojim maloljetnim djetetom, pa se stoga njeni navodi mogu smatrati isticanjem prigovora prava na dom – navodi sud, prihvaćajući njezin iskaz.

Sud je, između ostalog, zaključio da samohrana majka spada u socijalnu kategoriju građana koja pokušava promijeniti svoju situaciju zaposlenjem.  

– S druge strane se radi o jedinici lokalne i područne samouprave koja ne dokazuje nužnost iseljenja tuženice u smislu ekonomske nužnosti (prodaja stana ili davanje u najam po tržišnim uvjetima). Zato u ovom postupku sud daje prednost pravu na dom majke u odnosu na pravo vlasništva Grada Zagreba te prihvaća osnovanim istaknuti prigovor prava na dom – ističe se u presudi koja je nepravomoćna i na koju se Grad Zagreb može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba