Još k tome nije imao ni vozačku

Najpijaniji je ovog vikenda bio 20-godišnjak iz Velikog Trgovišća. Napuhao 2,32

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 68 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 42 ostala prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 8. prosinca oko 23 sata u Velikom Trgovišću, kod 20-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,32 promila. Daljnjim nadzorom utvrđeno je i kako vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu – izvijestila je policija. 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 20-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1300 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba