S 4 milijuna eura dograđeno 2500 kvadrata novih prostora

Dovršen projekt “Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin” 

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

U Varaždinu je završen još jedan projekt od iznimne važnosti za sve građane. Radi se o projektu “Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin”. Projekt je vrijedan gotovo 4 milijuna, točnije 3.967.084,74 eura.

4 milijuna eura


Znali su u kojem smjeru idu i željeli upravo ovakvu školu, odnosno centar.

– Mi smo znali gdje smo i što želimo, a željeli smo upravo ovakvu školu, odnosno centar koji je rađen na promišljanjima kakve su fizičke, ali i emocionalne potrebe naših učenika, nastavnika i svih dionika života i rada u našoj školi i to smo ostvarili – rekla je ravnateljica Medicinske škole Varaždin mr. sc. Mirjana Grabar Kruljac na završnoj konferenciji projekta “Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin” ukupne vrijednosti 3.967.084,74 eura.

Unatoč skromnim uvjetima postizali su odlične rezultate.

– Medicinska škola Varaždin mjesto je izvrsnosti u obrazovanju zdravstvenih djelatnika od samih njenih početaka. Unatoč skromnim uvjetima, postizali smo izvrsne rezultate, a sada smo uklonili i posljednju barijeru u infrastrukturnom smislu i granice za nas više ne postoje. Mi možemo i moramo sada samo rasti – nadovezala se ravnateljica Grabar Kruljac nastavivši kako učenici sada imaju zadovoljene sve potrebe, od onih esencijalnih, pa do prostora za učenje i opuštanje.

Novi prostori su izvrsno izvedeni, da se učenici osjećaju ugodno.

– Prostori za nastavu učenika doslovno zovu na učenje, prostor je to u kojima se naš učenik osjeća dobro, a to nam je jako važno. Ujedno prostor pruža izvrsne mogućnosti za rad nastavnika, od didaktičkog, pedagoškog do profesionalnog razvoja, a zahvaljujući velikom broju međunarodnih suradnji, već sada uspjeli smo se jako dobro pozicionirati na međunarodnoj sceni kada je riječ o obrazovanju zdravstvenih djelatnika – zaključila je ravnateljica Medicinske škole.

2500 metara kvadratnih

Dogradnjom prostora, Medicinska škola Varaždin dobila je dvostruko više prostora u kojoj se nalaze učionice, knjižnica, učeničke garderobe, prostori za potrebe fizikalne medicine i terapije, dvorana opremljena za rad s djecom s neurosenzomotoričkim poteškoćama, Centar za mentalno zdravlje djece i mladih, kao i fonetski laboratorij. U postojećoj zgradi koja je rekonstruirana nalazi se edukacijsko-simulacijski centar iz područja opće i intenzivne, operacijske, kirurške, interne i pedijatrijske zdravstvene njege te zdravstvene njege zdravog djeteta i adolescenta, kao i zdravstvene njege majke i djeteta, medicinske biokemije, mikrobiologije, farmaceutsko-analitičke medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije te dentalne medicine.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek istaknuo je kako je riječ o funkcionalnoj cjelini i pedagoškom standardu koji je rijetko viđen u Hrvatskoj.

– Nešto malo više od pet godina od prve akreditacije kojom je Medicinska škola Varaždin postala Centar kompetentnosti u zdravstvu, bilo je potrebno da se dobije ovakav prekrasan infrastrukturni objekt koji uz 2500 četvornih metara rekonstruiranog postojećeg prostora ima i 2500 četvornih metara novoizgrađenog prostora. Ovaj novi dio je dao sve što je potrebno, i za postizanje izvrsnosti, ali i za ukupni pedagoški standard koji je potreban za medicinsku školu – rekao je pročelnik Huđek.

Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin” je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 9 Obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje. Partner na projektu bila je Varaždinska županija dok su suradnici bili Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Srednja škola Čakovec i ValMod centar iz Varaždina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba