Nagrađivani dokumentarac ‘Snajka: Dnevnik očekivanja’ stiže u Zagorje

Ovog petka u Klanjcu pogledajte priču o ljubavi između Hrvatice i Roma 

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Dugometražni dokumentarni film ‘Snajka: Dnevnik očekivanja’ autorice Tee Vidović Dalipi, nastao u produkciji zagrebačkog ‘Restarta’, zagorsku će premijeru imati u petak, 8. prosinca u Kući Klajn u Klanjcu. Ova zabavna, iskrena, topla osobna priča o romantičnom odnosu dvoje pojedinaca iz različitih kultura – Hrvatice Tee i Roma Mirsada – dosad je osvojila niz priznanja, a od sredine studenoga započela je kino distribuciju diljem Hrvatske. 

‘Snajka: Dnevnik očekivanja’ film je koji intimnim promatračkim pristupom preispituje gotovo idealistički pothvat ovog ljubavnog para da pronađu balans između vlastite sreće i obiteljske prtljage koju su ponijeli sa sobom, razapeti između očekivanja tradicije i ekonomskih pritisaka. 

Film je nastajao više od deset godina, a sniman je u Zagrebu i Zaprešiću te kosovskim gradovima Ferizaj i Lipljan. Svjetsku je premijeru imao ljetos na Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma ‘DokuFest’ u Prizrenu (Kosovo) gdje je osvojio Nagradu publike, međunarodnu premijeru na ‘Sarajevo Film Festivalu’ u okviru programa ‘Dan ljudskih prava’, a hrvatsku paralelno na ‘Liburnia Film Festivalu’ i ‘Rab Film Festivalu’ krajem kolovoza. Na 19. izdanju Filmskog festivala Slobodna zona u Beogradu osvojio je posebno priznanje u okviru selekcije ‘Prva dva koraka’, dok je na netom završenom ‘Verzio Film Festivalu’ u Budimpešti osvojio ‘Doc Future Award’ u kategoriji debitantskih ostvarenja.  

Redateljica i scenaristica je Tea Vidović Dalipi, montažerka Jelena Maksimović, a snimateljice Tea Vidović Dalipi i Dinka Radonić. Dizajn zvuka potpisuje Luka Gamulin, a miks Tihomir Vrbanec. Snimatelji zvuka su Hrvoje Radnić i Erol Billibani, kolorist Marco Duretti, a dizajner grafika Zlatko Zlatković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba