Ove godine ugovore potpisalo 11 novih stipendista

Općina Konjščina dodijelila 32 učeničke i studentske stipendije

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

Općina Konjščina svojim je učenicima i studentima dodijelila stipendije za novu akademsku godinu. Dodijeljene su ukupno 32 stipendije, od kojih je sedam novih studentskih i četiri nove učeničke, a ugovore je s dobitnicima stipendija potpisala načelnica Anita Krok. 

Naime, Općina stipendije daje i po programu populacijske politike, što znači da svako treće dijete iz obitelji, ako ide u srednju školu ili na fakultet, dobiva stipendiju, pri čemu je jedini uvjet da redovito polaže razrede, odnosno godine.

Stipendija za studente mjesečno iznosi 53,09 eura (400 kuna) i 39,82 eura (300 kuna) za učenike.

– Ove godine smo išli s natječajem i za sportsku stipendiju, međutim nitko se nije javio. Konkretno znamo za jednu osobu koja zadovoljava uvjete za sportsku stipendiju, no ona ju već dobiva po osnovi populacijske politike, pa se na ovaj natječaj nije ni javila. Onda smo iznos sportske stipendije iskoristili na način da je damo drugima koji su se prijavili, pa su tako svi, koji su se javili na natječaj ove godine, dobili stipendije – rekla je načelnica Krok.

Otkrila je i jednu novost, a to je da je Općina sada u procesu traženja modela kako sufinancirati studentske domove kako bi se studentima i njihovim roditeljima i na ovaj način financijski pomoglo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba