Za to će se izdvojiti 30 milijuna eura

Konzum diže plaće svim svojim radnicima

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

Trgovački lanac Konzum, kako je jučer priopćeno, diže plaće svojim radnicima. Za primanja više od 10.000 radnika će se izdvojiti 30 milijuna eura, a to je, ističe se, najveće ulaganje u povijesti kompanije koje će obuhvatiti više od 10.000 radnika i odnosi se na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima, piše Index.hr.

Primjerice, bruto plaća na radnom mjestu prodavača, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, narasti će u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok. Povećanju plaća prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio ovu inicijativu.

Uz veće plaće, navodi se i da su zaposlenici Konzuma dobili i božićnicu te dar za dijete, čiji su iznosi povećani početkom godine. Konzum redovito isplaćuje i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak, dodatno zdravstveno osiguranje itd., navodi se u priopćenju.

Predsjednik uprave Konzuma i izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe Zoran Mitreski rekao je kako je kontinuirano ulaganje u primanja zaposlenika i poboljšavanje uvjeta rada njihova misija te kako je cilj ovog ulaganja da se svi zaposlenici osjećaju pravedno plaćenima za svoj rad i doprinos poslovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba