‘Proziran’ pokušaj prevare ljudi koji su ga odabrali

Gradonačelnik Beograda skinuo s interneta projekt iz SAD-a i predstavio ga kao svoj

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će uskoro početi izgradnja osnovne škole i vrtića u Višnjičkoj banji te proširenje ulice Slanački put. Fotografije navodnog projekta Šapić je skinuo s američke internetske stranice, a on predviđa i izgradnju igrališta za bejzbol, piše Nova.rs., a prenosi Index.

– To će biti moderna škola. Sljedeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i, po nekoj dinamici, godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da će se s gradnjom krenuti krajem iduće godine, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovdje imati zaista veliku školu – rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj banji.

Šapić je naveo da je u planu i početak izgradnje vrtića u koji će moći ići 270 djece, a nalazit će se pored škole.

– Također, 2024. godine ulazi u plan Grada Beograda. I tu smo skroz čisti s imovinom. Ulazi se u izradu projektne dokumentacije. Odluku smo donijeli, novac smo osigurali, još ostaje da to realiziramo – rekao je beogradski gradonačelnik.

Prema onome što je pokazao, čini se da Šapić planira realizirati do detalja osmišljen projekt, ali ne za teritorij Srbije. Fotografije projekta navodne škole koje su bile izložene kraj njega odnose se na projekt ‘Skyline High School’ organizacije ‘Granite School District’, piše Nova.rs. 

U okviru projekta planirana je izgradnja terena za bejzbol, tenis, američki nogomet, softball…

Na internetskoj stranici ‘Granite School Districta’ moguće je vidjeti fotografije radova – krov je već završen, a o svakom idućem koraku izgradnje lako se informirati jer se napredak projekta mjesečno ažurira. U okviru ovog projekta planirana je izgradnja terena za bejzbol, američki nogomet, tenis i softball.

Nova.rs navodi da je zanimljivo da je na fotografijama originalnog projekta jasno naznačeno ‘Performing arts’ na školskoj zgradi, dok je za potrebe srpske verzije taj natpis jednostavno precrtan crvenom bojom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba