Država mu mora isplatiti 5000 eura odštete

NEZGODA NA RADU, ALI MALO DRUGAČIJA: Policajac otvarao vrata od auta i slomio ruku

Objavljeno: 25.11.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana Općinski sud u Bjelovaru odlučio da će policajac iz okolice Bjelovara od države dobiti gotovo 5000 eura za nesvakidašnju nezgodu. Naime, on je još 2018. godine zadobio ozljedu na radu, odnosno, razbio je palac otvarajući vrata od službenog automobila, donosi Index.hr.

U studenome 2018. je došao na intervenciju u Zagrebu i kada je trebao zamijeniti bateriju na UKW uređaju koja se nalazila u službenom automobilu, došao je do suvozačevih vrata i prilikom otvaranja vrata koja su zapela ozlijedio ručni zglob desne ruke i zadobio frakturu donjeg dijela palčane kosti.

Država je odbijala njegov zahtjev za odštetom navodeći da je nezgoda nastupila zbog njegove nepažnje na koju oni kao poslodavac nisu nikako mogli utjecati te da se posljedice nisu mogle izbjeći unatoč provedenim mjerama zaštite na radu.

Ipak, on je uspio uvjeriti sud koji je zaključio da je do ozljede došlo jer su vrata bila zaglavljena, a ne zbog njegove nepažnje.

– Sam je tužitelj detaljno je na raspravi objasnio na koji način je došlo do ozljeđivanja. Kada je desnom rukom krenuo ta vrata otvarati došlo je do jakog bola u palčanom dijelu šake, a očito je da su se vrata zaglavila – stoji u presudi.

Država mu mora isplatiti 4954.18 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba