SARDINA PARTY: Uz to što je vlak kasnio punih 55 minuta u dolasku na Glavni kolodvor, zagorski putnici su se gužvali u samo jednoj kompoziciji

HŽ: Vlak 3053 inače vozi u dvostrukom sastavu, ovo danas je iznimka. Kašnjenje je zbog radova

Objavljeno: 09.11.2023. zagorjeinternational

Sneno putovanje jutarnjim vlakovima ostalo je zasigurno u pamćenjima brojnih zagorskih srednjoškolaca, a još kad bi vlak kasnio, bila je to prilika za koju minutu više odmora jer je bilo lako opravdati kod profesorice koje je istim tim vlakom dolazila na posao. No, situacija je nešto drugačija kada vam se žuri na posao ili u bolnicu na zakazani termin. Upravo te (ne)sreće bili su današnji putnici koji su odlazili vlakom iz Zabok u Zagreb. Štoviše, kako nam je javila čitateljica, HŽ je poslao samo jednu kompoziciju pa onaj pospani učenik nije mogao odmoriti. 

Čitateljica nam je dostavila i fotografije iz vlaka koji je kasnio u dolasku na Glavni kolodvor Zagreb čak 55 minuta, a kako se moglo vidjeti, bio je prepun putnika. Uz to, dodala je kako se u Podsusedu stajalo u 7.20 sati (op.a. vlak bi trebao biti u 7.00 na Glavnom kolodvoru), bez da su znali kad će krenuti dalje. Zbog toga smo se obratili HŽ kako bi saznali što se to dogodilo ujutro te zašto su poslali samo jednu kompoziciju ujutro kad su najveće gužve.

– Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja i smanjenog sastava vlaka. Vlak 3053 vozi u dvostrukom sastavu te je danas iznimno vozio u jednostrukom sastavu – kazali su nam iz HŽPP dodajući kako zbog radova koje izvodi HŽ Infrastruktura između Zagreb Zapadnog i Glavnog kolodvora uvedena je posebna organizacija prometa zbog koje se na relaciji Savski Marof – Zaprešić – Zagreb GK vozi jednim kolosijekom te dolazi do znatnijih kašnjenja vlakova.

Više o posebnoj organizaciji prijevoza možete pronaći na https://www.hzpp.hr/radovi-na-pruzi

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba