Ovo ne može svatko

TALENT IZ KRAPINE: Mrtav pijan 26-godišnjak sjeo u krivi auto i odvezao se kući

Objavljeno: 06.11.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom nadzora prometa proteklog vikenda, policijski službenici utvrdili su ukupno 59 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i 23 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo prekršaje u nadzoru prometa do kojih je došlo u Novim Dvorima Klanječkim i Krapini. 

– U subotu, 4. studenoga, oko 22 sata, tijekom nadzora prometa u Novim Dvorima Klanječkim zatečen je 28-godišnjak, koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta te pod zabranom. Vozač je uhićen i protiv vozača podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – izvijestili su iz policije, te dodali:

– U nedjelju, 5. studenoga, oko 5 sati u Krapini, na benzinskoj postaji 26-godišnji vozač sjeo je u osobno vozilo u kojem su se nalazili ključevi u bravi, pokrenuo vozilo i odvezao se kući. Policijski službenici zatekli su vozača sat vremena kasnije na dvorištu obiteljske kuće u vozilu, te je nadzorom utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila i kako je sjeo u krivo, odnosno tuđe vozilo. Osobno vozilo je vraćeno vlasnici vozila, a vozač 26-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – izvijestili su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba