Požurite dok se još može!

Pronašli ste zaboravljene kune: Evo gdje ih još i do kada možete zamijeniti u eure

Objavljeno: 02.11.2023. zagorjeinternational

Bliži se kraj godine u kojoj smo uzeli euro za našu valutu, ali gdje još možemo promijeniti kune u eure.

Od 1. siječnja, službena valuta u Hrvatskoj je euro. Od 2. siječnja ove godine građani su mogli mijenjati kune u eure u svim poslovnicama Hrvatske pošte ili u Fini, dok je novac na štednjama, žiro i tekućim računima bio automatski transformiran u eure. Ako ste pak našli još nešto kuna po kući možete ih i dalje zamijeniti u svim poslovnicama pošte i to bez naknade do sto novčanica i sto kovanica kuna. Iznad tih količina zaračunava se 1,5 posto naknade na iznos najmanjih apoena.

Također, iz Hrvatske pošte napomenuli su da ako je iznosi veći od 750 kn, zamjenu je potrebno unaprijed najaviti, a ako je moguće, novčanice i kovanice kuna trebaju biti razvrstani po apoenima, piše Večernji list.

Na stranicama Fine stoji da će cijelu 2023. godinu građani u svim poslovnicama Fine moći zamijeniti novčanice i kovanice kune za euro, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Hrvatskoj. Pravila mijenjanja kuna u euro ista su onima kao i u Hrvatskoj pošti. No, imamo i još jednog kandidata kod kojeg bi mogli mijenjati novac, a to je Hrvatska narodna banka (HNB) kod koje također vrijede ista pravila. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba