Iz tvrtke dodaju da je nastavljeno restrukturiranje poslovanja i daljni pregovori o prodaji neaktivne dugotrajne imovine 

Varteks u minusu četiri milijuna eura

Objavljeno: 01.11.2023. zagorjeinternational

Varteks d.d. poslovao je u prvih devet mjeseci ove godine s gubitkom od četiri milijuna eura, što je za 9,3 posto manje nego u istom razdoblju lani, pokazuje financijsko izvješće te varaždinske kompanije. Ukupni prihodi Varteksa iznosili su tom razdoblju 8,87 milijuna eura te su bili 14,4 posto manji nego godinu ranije, dok su rashodi bili 12,89 milijuna eura ili gotovo 13 posto manji, piše menadžer.hr.

Prihodi skoro 10 milijuna

Prihodi od prodaje dosegnuli su 9,37 milijuna eura, što je za 916.000 ili 8,9 posto manje u odnosu na lani. No, na inozemnim tržištima Varteks je ostvario rast prihoda za 13 posto, na 2,74 milijuna eura. Najveći izvoz pritom je ostvaren na tržišta Italije i Švedske, u vrijednosti 2,27 milijuna eura.

Krajem rujna u Varteks Grupi bilo je 654 zaposlenika, što je za 15 posto manje u odnosu na godinu ranije, kada ih je bilo 767.

Nelikvidnost

Kako ističe poslovodstvo u financijskom izvješću, nelikvidnost i dalje kratkoročno ima najveći utjecaj na poslovanje Grupe, a dodatan utjecaj imao je i nastavak inflatornih pritisaka, ponajprije radi snažnog rasta cijena energenata na svjetskom tržištu, što je rezultralo rastom opće razine cijena, a prije svega sirovine i repromaterijala.

Iz Varteksa dodaju da je nastavljeno restrukturiranje poslovanja i daljni pregovori o prodaji neaktivne dugotrajne imovine. Izvijestili su i da je u tijeku proces izrade nove organizacijske strukture i prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta, što će, kako navode, omogućiti transparentniji obračun plaća i uvođenje bonus sistema, s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja i povećanog zadovoljstva radnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba