ZAVRŠETAK POČETKOM GODINE: Rekonstrukcija Centra za kulturu dr. Franjo Tuđman u Velikom Trgovišću u punom je jeku

GREBLIČKI: Bit će to središnje mjesto za druženje i razonodu te organizaciju slobodnog vremena naših sumještana

Objavljeno: 01.11.2023. zagorjeinternational

Rekonstrukcija Centra za kulturu dr. Franjo Tuđman u Velikom Trgovišću u punom je jeku te se završetak 1,25 milijuna eura vrijednog projekta, otkriva nam načelnik Robert Greblički, očekuje već početkom 2024. godine. Ipak, službeno otvorenje održat će se u sklopu obilježavanja obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, 14. svibnja 2024. godine, kad se u Velikom Trgovišću ujedno slavi i Dan općine.

Razne aktivnosti

Radi se revitalizaciji objekta koji je u vlasništvu Općine Veliko Trgovišće, kojemu je predviđena namjena za društvenu i socijalnu integraciju te kulturnu valorizaciju. 

– Želja nam je ovime poboljšati životne uvjete naših stanovnika, kao i poboljšati uvjete za izvođenje društvenih i kulturnih aktivnosti. Bit će to središnje mjesto za druženje i razonodu te organizaciju slobodnog vremena naših sumještana – najavljuje Greblički.

Prostor ukupne bruto površine gotovo 800 kvadrata će dakle koristiti lokalne udruge za društvene aktivnosti, poput održavanja radionica, sastanaka te sjednica i skupština, a ujedno će služiti za održavanje raznih kulturnih događanja,  poput izložbi, predstava, raznih svečanosti i evenata. Ujedno će se urediti i opremiti vanjski prostor za provedbu kulturnih aktivnosti na otvorenom, a plan je i zaposliti dva nova djelatnika na poslovima održavanja objekta i okoliša.

Bespovratna sredstva

Inače, od već spomenute ukupne vrijednosti novog Centra za kulturu, bespovratnih je 995.876,80 eura, što se financira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. 

– Projekt se provodi u okviru Programa ruralnog razvoja 2014-2020, Mjera 7. – temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, odnosno prijavljen je na natječaj Operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – zaključio je Greblički. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba