Obavezno bacite pogled

Važna upozorenja policije uoči blagdana Svih svetih 

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

Iz zagorske policije poslana je važna obavijest građanima povodom obilježavanja blagdana Svih svetih. Naime, doći će do povećanog prometa vozila i kretanja građana, koji će se u većem broju okupljati na svim grobljima Krapinsko – zagorske županije, sukladno tradicionalnim vjerskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule.

– U cilju da se izbjegnu nepotrebne gužve i zastoji u prometu, apeliramo na sve vozači da obrate pozornost na prometnu signalizaciju kojom će se regulirati promet u blizini groblja, te da poštuju prometne propise i naloge policijskih službenika – kažu iz policije i dodaju:

– Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu – dodaju iz policije.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te parkiranim vozilom smanjuju uočljivost pješaka. 

Policijski službenici će također preventivno djelovati u cilju zaštite osobne sigurnosti građana i njihove imovine, te sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i kaznenih djela. Apeliramo na građane da dolaskom na groblja u automobilima ne ostavljaju svoje osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele ili sl.,

– Slijedom navedenog pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani štovanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba