Policija u subotu pojačano kontrolirala korištenje sigurnosnog pojasa

Ulovljeno 10 nevezanih i 11 pijanih vozača 

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

U subotu, 21. listopada, policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske su povodom 4. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, provodili pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa, usmjerene na pojačanu kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika za vrijeme vožnje.

Ovogodišnja kampanja MUP RH u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa provodila se pod geslom “Ne budi bez veze, veži se“, a cilj je bio informiranje i educiranje javnosti o potrebi korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i to uvijek i bez izgovora.

– Tijekom provođenja akcije kontrolirana su ukupno 193 vozila, utvrđeno je ukupno 40 prometnih prekršaja od čega izdvajamo 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 19 ostalih prekršaja – izvijestili su iz policije o rezultatima akcije koja je provedena s ciljem kontinuiranog poduzimanja ciljanih preventivnih i represivnih aktivnosti tijekom cijele godine usmjerenih, između ostalih, na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (gdje je jedan od prekršaja i nekorištenje sigurnosnog pojasa), kao i suradnjom s drugim nadležnim subjektima, izmjenom zakonskih odredbi te drugim aktivnostima policije, čime se zasigurno može smanjiti udio poginulih osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, a samim time i doprinijeti manjem ukupnom stradavanju, odnosno podizanju cestovne sigurnosti na višu razinu.

– Prilikom provođenja akcije, vozačima su dijeljeni promotivni letci “Čuvajte život, vežite pojas“, kojima se upozorava na štetne posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba