Nema je već deset godina

Na današnji dan u prometnoj nesreći je poginula glumica Dolores Lambaša

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Na današnji dan, 23. listopada 2013., u prometnoj je nesreći poginula glumica Dolores Lambaša. Nesreća se dogodila oko 6.45 sati na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku. 

Automobilom je upravljao njen kolega Stojan Matavulj koji je terencem Nissan udario u stražnji dio VW Pola. Glumica je od siline udara izletjela iz vozila, piše Index.hr.

Lambaša je odmah nakon nesreće prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu, ali je već istog dana, oko 14 sati, podlegla teškim ozljedama. 

– Moram vam reći da je Dolores Lambaša umrla. Praktički smo od prijema u bolnici vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom – rekla je tada liječnica Blanka Sabolić-Kormendy. 

Glumci su se vraćali iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su toga dana nastavili svoj put prema Zagrebu. 

Inače, Lambaša je rođena u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, a mnogi je pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK Dom Bernarde Albe, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele. Od filmskih ostvarenja, glumica je kao svoj najdraži film isticala Vjerujem u anđele Nikše Sviličića. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba