Inače, Međimurje je četvrta regija u svijetu i prva u Hrvatskoj s 'Green Destination' certifikatom za održivi turizam

JEDINI U HRVATSKOJ! Međimurje dobilo pozivnicu u članstvo ekskluzivne ‘Bio district’ svjetske asocijacije 

Objavljeno: 02.10.2023. zagorjeinternational

Najmanja hrvatska županija, Međimurska, pretekla je sve veće i primila pozivnicu u članstvo ekskluzivne ‘Bio district’ svjetske asocijacije. Društvo se bavi promicanjem održive poljoprivrede, a Međimurci su pozivnicu zaslužili dosadašnjim prestižnim nagradama i certifikatima. Međimurje je četvrta regija u svijetu i prva u Hrvatskoj s ‘Green Destination’ certifikatom za održivi turizam, nositelj je ‘Eco label’ certifikata i nagrade ‘EDEN’ za izvrsnost u turizmu. Međimurci su nositelji niza projekata u domeni zaštite prirode.

Pismo namjere za osnivanje organskog distrikta potpisano je na Međunarodnoj konferenciji ‘Organ Districts’, održanoj povodom obilježavanja Organskog dana Europske unije i Svjetskog dana turizma. Tu je, između ostaloga, rečeno kako će Međimurje povesti Hrvatsku u daljnju zelenu tranziciju. U svijetu danas postoje 63 organska distrikta.

– Iskustvo uspostave organskih distrikta pokazalo je visoku efikasnost u povećanju kvalitete života u ruralnim područjima, uz povećanu mogućnost zapošljavanja na selu i uključivanja mladih u ekološku tranziciju – rečeno je na konferenciji.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, smatra da će se proces pospješiti poticanjem kratkih lanaca opskrbe hranom i finalizacijom proizvoda lokalnih OPG-ova.

– Sve će to znatno pridonijeti međimurskom turizmu i paralelno razvoju cijelog Međimurja – zaključio je Rudi Grula.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba