I Dvorac Trakošćan sudjeluje u obilježavanju 'Dana europske baštine'

Ovog vikenda uživajte u fotografijama, koncertu, ali i pub kvizu

Objavljeno: 19.09.2023. zagorjeinternational

Povodom ‘Dana europske baštine’, Dvorac Trakošćan vas poziva na otvorenje izložbe “Žene nose svijet” poznate američke fotografkinje Lekhe Singh. Izložba se otvara u Galeriji Dvora Trakošćan ove subote, 23. rujna u 13 sati, a prati je i hrvatski dio izložbe fotografija iz fundusa Dvora Trakošćan, Etnografskog muzeja i Muzeja za umjetnost i obrt. 

Organiziran je prijevoz autobusom iz Zagreba, a svi zainteresirani obavezno moraju potvrditi interes za sjedalo na e-mail adresu [email protected] najkasnije do petka. Polazak autobusa je 23. rujna s adrese Zagreb, Mažuranićev trg 14, ispred Etnografskog muzeja u 10.30 sati, a povratak iz Trakošćana predviđen je u 15.30 sati. 

Za one koji se odluče doći u vlastitom aranžmanu, osim obilaska dvorca Trakošćan i otvorenja izložbe, nude se i drugi kulturni sadržaji.
U subotu u 11 sati Varaždinske barokne večeri održavaju koncert u dvorcu – Concerto Sciroco uz umjetničko vodstvo Giulie Genini: Barokni vrt (ulaznica je 30 eura, a online karte možete kupiti OVDJE) dok se u 19 sati organizira ‘pub kviz’ u ‘Lake bistrou Trakošćan’, podno najljepšeg hrvatskog dvorca i dobitnika ‘Googleove’ nagrade za destinaciju ‘Zlatni pin 2023.’. Prijave u organizaciji Animatori Sivih Stanica možete obaviti OVDJE. Kotizacija po ekipi iznosi 10 eura. 

– Nadamo se da ćete uživati u programu koji smo pripremili – poručuju iz Dvorca Trakošćan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba