RADOBOJ: Uskoro kreću radionice za djecu od tri do 10 godina

Cijenjeni kreator ‘NTC’ sustava učenja dr. Ranko Rajović održao predavanje za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike

Objavljeno: 19.09.2023. zagorjeinternational

Općina Radoboj i Društvo “Naša djeca” Radoboj ugostili su u Radoboju renomiranog stručnjaka i autora ‘NTC’ programa učenja dr. Ranka Rajovića koji je za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike održao predavanje pod nazivom “Zašto djeca sve manje vole školu”. 

Dr. Rajović već se devetu godinu bavi razvojem djece i ‘NTC’ sustavom učenja (Nikola Tesla centar) te inovativnom pristupu u obrazovanju djece koji se temelji učenju kroz igru, a njegov program se primjenjuje na različite načine u 18 europskih zemalja. 

U svom govoru, dr. Rajović naglasio je kako je nužno razumjeti da su današnji učenici izloženi drugačijim izazovima nego što je to bilo nekad, uz to previše informacija i nedostatak motivacije za učenje predstavljaju jedne od glavnih motiva zašto djece sve manje vole školu. 

Istaknuo je važnost pristupa na konkretnim primjerima koji potiču motivaciju, kreativnost, istraživanje i učenje. Također, ukazao je na važnost odgojno-obrazovnih djelatnika u upoznavanju s ‘NTC’ sistemom učenja s ciljem pružanja dodatnih oblika i sadržaja učenja kroz igru putem kojeg djeca razvijaju samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi.

Organizatori predavanja najavljuju da se suradnja s dr. Rajovićem nastavlja i dalje i da će uskoro započeti ‘NTC’ radionice u Radoboju za djecu od tri do 10 godina. 

– Pozivamo ovim putem djecu da nam se pridruže, da uče igrajući se i da, uz pomoć i usmjeravanje ‘NTC’ tima, postanu  spremna na izazove koje nam donosi novo doba u budućnosti – pozivaju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba