Branitelji iz Đurmanca posjetili Škabrnju

“Istina o Domovinskom ratu te sve patnje i žrtve naših branitelji ne smiju se nikada zaboraviti”

Objavljeno: 19.09.2023. zagorjeinternational

Nakon što su prošle godine bili u spomen posjetu Vukovaru, članovi Udruge branitelja “Sv. Juraj” Đurmanec su u sklopu svojih aktivnosti obilaska mjesta stradavanja u Domovinskom ratu te odavanja pijeteta, ove godine posjetili Škabrnju.

Nakon što su nazočili misi u župnoj crkvi, zapalili su svijeće kod spomenika žrtvama Domovinskog rata te se uz Marka Miljanića, legendarnog zapovjednika obrane Škabrnje, svi zajedno prisjetili ratnih dana i stradanja stanovnika ovog mjesta koje je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Zločin u Škabrnji, odnosno pokolj hrvatskih civila uglavnom starije životne dobi u njihovim domovima i dvorištima, počinjen je istog dana kada je tragično slomljena obrana grada heroja Vukovara, 18. studenoga 1991. godine. U Domovinskom ratu ubijeno je 86 škabrnjskih branitelja i civila, a šestero ih je poslije rata poginulo od mina.

– Istina o Domovinskom ratu te sve patnje i žrtve koje su podnijeli naši branitelji ne smiju se nikada zaboraviti. Upravo je to cilj brojnih aktivnosti naše Udruge branitelja “Sv. Juraj” Đurmanec. Članovima Udruge čestitam ali i zahvaljujem na njihovom radu a što se tiče Općine Đurmanec Udruga će uvijek imati partnera za provođenje svojih aktivnosti – poručio je načelnik Đurmanca Damir Belošević. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba