Vinari, TZP 'Sjever Zagorja' i Općina osmislili 10 kilometara dugu rutu po šumovitim brežuljcima

CESTICA: Prijave za iznimno popularan “Wine & Walk” otvaraju se uskoro

Objavljeno: 13.09.2023. zagorjeinternational

U Cestici je održan sastanak vinara i organizatora eno gastro manifestacije “Wine & Walk Cestica“ koja će se 14. listopada 2023. održati na području općine. “Wine & Walk” je događanje namijenjeno osobama koje žele kombinirati ljubav prema hodanju, odnosno šetnji, i aktivnom životu i boravku u prirodi s uživanjem u autentičnim vinima lokalnih proizvođača.  

Ova turistička manifestacija, koncipirana prema uspješnom receptu sličnog događanja koje se već nekoliko godina organizira u Ludbregu, kao glavni cilj ima privlačenje pažnje i promocije vinorodnog područja te potencijala općine Cestica kao eno gastro turističke destinacije, ali i kapacitete kraja za nuđenje sadržaja sportsko-rekreativnog turizma.

Događanje je zamišljeno tako da sudionici, po preuzimanju startnih paketa u kojima se nalazi i posebna degustacijska čaša, pješice obilaze unaprijed osmišljenu, dobro označenu i oko 10 kilometara dugačku rutu po šumovitim brežuljcima i vinogradima općine. Uz rutu će se nalaziti degustacijski punktovi lokalnih vinara koji će sudionicima nuditi svoja probrana vina i male domaće zalogaje. Nakon degustacije na jednom, sudionici nastavljaju hodati prema idućem punktu i tako sve dok ne stignu natrag do početnog, ovaj puta posljednjeg, na kojem će se organizirati druženje i zabava.

“Wine & Walk” događanja iznimno su popularna u cijeloj Europi jer spajaju aktivni i eno gastro turizam, a posebice su važna jer imaju sposobnost ciljanu publiku izravno dovesti u kontakt s izvrsnim, često i nagrađivanim, ali na nacionalnoj razini, ponekad slabije poznatim vinarima. 

Prijave za “Wine & Walk Cestica“ otvaraju se uskoro, a sudeći prema popularnosti sličnih manifestacije diljem Hrvatske i Europe, organizatori su sigurni da će i ova biti popularna te Cesticu čvrsto ucrtati na mapu sve popularnijih odredišta posebnih oblika turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba