Uz to, Grad financira i udžbenike, a ukupno je za to izdvojeno preko 25.000 eura

Svi novi učenici Srednje škole Novi Marof dobili nova prijenosna računala

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

I ove godine, zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof, novi učenici te škole dobili su nova prijenosna računala. Radi se o 47 učenika prvih razreda Srednje škole koji su na svečanosti podjele u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu u ponedjeljak preuzeli svoja računala.  

Ravnatelj Srednje škole, Nikola Žganec, naglasio je da Grad izdvaja velika sredstva za srednjoškolsko obrazovanje i da je to, osim bolje opremljenosti učenika, velika pomoć roditeljima.

– Iako je sama svečanost upriličena za podjelu prijenosnih računala, tu su i ostala izdvajanja za učenike, što zasigurno cijene i roditelji, ali i mi kao srednja škola gdje smo još motiviraniji da u sljedeće četiri godine pripremimo naše učenike ili za odlazak na fakultete ili pak za tržište rada. U svakom slučaju, Srednja škola Novi Marof priprema svoje učenike da budu uspješni u bilo kojoj karijeri za koju se kasnije odluče, a u Gradu imamo partnera koji nam pomaže u tome – rekao je Žganec.

Da je prioritet Grada ulaganje u mlade i obrazovanje potvrdio je na svečanosti i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Uz nabavku prijenosnih računala, osiguravamo i sredstva za nabavku udžbenika za sve učenike prvih razreda. Također, Grad u potpunosti financira i javni prijevoz za sve učenike kojima je udaljenost od adrese prebivališta do adrese škole od dva do pet kilometara, a koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade o sufinanciranju prijevoza u visini od 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza – naglasio je Jenkač dodajući da mu je posebno stalo da učenici Srednje škole Novi Marof budu u potpunosti informatički pismeni jer danas praktički da nema zanimanja u kojem se ne traži određen nivo vladanja informatičkim i IT vještinama.

I gradonačelnik Jenkač i ravnatelj Žganec složili su se kako će se međusobna suradnja nastaviti, odnosno da će se i dalje raditi na podizanju standarda obrazovanja, kako bi učenici novomarofske srednje škole imali iste uvjete kao i njihovi vršnjaci u drugim srednjim školama. 

– Stalno ulažemo u podizanje kvalitete nastave i opremljenosti škole. U suradnji s Gradom nabavili smo kvalitetna prijenosna računala i na taj način omogućujemo našim učenicima da se samostalno, odgovorno, učinkovito i primjereno koriste digitalnom tehnologijom za učenje, život i rad u društvu koje se vrlo brzo mijenja – zaključio je ravnatelj.

Napomenimo da je u školsku godinu 2023./2024. upisano ukupno 47 učenika, a vrijednost prijenosnih računala i udžbenika koje Grad financira je 25.351,38 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba