Ukupno je zabilježeno 60 prekraja

Evo s kakvim je sve biserima zagorska policija imala posla ovog vikenda

Objavljeno: 11.09.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 60 prometnih prekršaja od čega 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 40 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je na D24 u Turnišću, kod 31-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika i udario u traktor s pridodanom prikolicom kojim je upravljao 47-godišnjak. U toj nesreći vozač osobnog vozila upravljao je vozilom s 2,62 promila alkohola u organizmu i zadobio je lakše tjelesne ozljede.    

– Možemo izdvojiti i kako je prilikom kontrole prometa u Krapini, u subotu, 9. rujna, oko 19.30 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak koji je vozilom upravljao s 1,83 promila alkohola u organizmu i kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Temeljem prekršajnog zakona vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv vozača slijedi podnošenje Optužnog prijedloga – izvijestili su iz PU KZ. 

Isto tako, za izdvojiti je i prometna nesreća s materijalnom štetom do koje je došlo u nedjelju u Krapini oko 3 sata, gdje je 55-godišnja vozačica na ulasku u benzinsku postaju, uslijed neprilagođene brzine udarila u zaštitni lanac i potrgala ga. Vozačici je utvrđena koncentracija alkohola od 1,56 promila i određeno joj je zadržavanje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba