UČENJE IZ PRVE RUKE: Mnogi su se i okušali u oblikovanju stakla

Učenici Školskog centra Rogaška Slatina učenicima OŠ Gornje Jesenje predstavili zanimljiva i vrlo rijetka zanimanja iz područja staklarstva 

Objavljeno: 15.05.2024. VH

Učenici i profesori Školskog centra Rogaška Slatina su, u sklopu programa ‘Gost u školi’ kojeg provodi Osnovna škola Gornje Jesenje, učenicima u Jesenje došli održati predavanje i predstaviti interesantna zanimanja kojih na našem području nema, a i u svijetu su prava rijetkost.  

Kroz zanimljiva predavanja predstavljena su zanimanja tehničar staklarstva, staklar i tehničar optike, a ovo je ujedno bila idealna prilika da učenici pitaju i saznaju sve što ih zanima iz prve ruke, ali i da se sami okušaju u radu sa staklom.  

Učiteljica praktične nastave Školskog centra Rogaška Slatina iz područja optike Andrea Novak, rekla je da su ovom prilikom održane praktične radionice s područja staklarstva i optike.

– Učenici Školskog centra Rogaška Slatina su ovdje učenicima iz Osnovne škole Gornje Jesenje predstavili vještine i različite poslove koje nudimo u Centru, a učenici iz Jesenja su sve sa zanimanjem pratili. Također, mogli su se okušati i u praktičnom dijelu, učili su o tome kako se oblikuju materijali, prepoznavali su različita optička stakla i slično – rekla je Novak. 

U praktičnom su dijelu učenici napravili jedinstveni proizvod na kojeg su, po želji, ugravirali neko obilježje ili logo. 

– Prema onome što su nam rekli učenici iz Jesenja, sve im je ovo bilo novo i dosad se nisu susreli ni s čim sličnim – dodala je Novak i istaknula da će ovakvih radionica biti još, i da će Školski centar Rogaška Slatina uvijek rado odazvati na pozive. 

Ravnatelj Osnovne Gornje Jesenje Radovan Cesarec rekao je da su Škola i Školski centar Rogaška Slatina povezani od ranije. 

– Prije par godina nekoliko je naših učenika nastavilo školovanje u Školskom centru Rogaška Slatina, školu su završili i sada rade u struci, u Staklarni Rogaška – rekao je Cesarec.

Ravnatelj je naglasio da velika većina djece školovanje nastavlja u nekoj od srednjih škola u Hrvatskom zagorju, no ovo je ipak odlična prilika da se upoznaju i s jednako kvalitetnim programom Školskog centra Rogaška Slatina koji je zapravo vrlo blizu hrvatskoj granici.

– Najviše naših učenika ipak upisuje Srednju školu Krapina koja nam je najbliže, no možda se netko ovom prilikom ipak odluči za nastavak školovanja u Rogaškoj Slatini. U svakom slučaju, učenici su se upoznali s nekim novim zanimanjima koje nudi samo Školski centar Rogaška Slatina, kojih nema kod nas u Zagorju. Ovo je jedinstvena prilika – dodao je ravnatelj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba