Vrijedne oko 400.000 eura, a sve to bez kredita

Željka Markić i njen suprug u godinu i pol kupili čak šest nekretnina

Objavljeno: 09.09.2023. zagorjeinternational

Željka Markić i njen suprug Tihomir su od prosinca 2020. godine do svibnja 2022. godine kupili čak šest nekretnina za oko 400.000 eura bez da je i na jednoj nekretnini vidljiva obaveza kredita, doznaje Index.hr.

U prosincu 2020. su kupili trosobni stan u zagrebačkom predjelu Vrapče, a pet mjeseci kasnije uslijedila je kupovina trosobnog stana u novogradnji u zagrebačkom predjelu Borovje te zemljišta u Istri.

Nadalje, prošle su godinu kupili još tri nekretnine, a radi se o velikom imanju u Mariji Magdaleni iznad Pušće, stanu u novogradnji u centru Dubrovnika s parkingom te klijet i vinograd u Voloderu u Moslavini. 

Prema ugovorima koje posjeduje Index.hr., sve su te nekretnine kupljene za oko 400.000 eura ukupno.

Markić koja je javnosti poznata kao izvršna direktorica udruge ‘U ime obitelji’ na novinarski upit vezan uz ovu temu je odgovorila kako ovi privatni poslovi, imovina te investicije nisu povezani s njenim društvenim angažmanom ili javnim novcem. 

– Moje javno djelovanje u civilnom društvu volonterske je naravi, što je javno dostupna i provjerljiva informacija. To znači da ne primam plaću ili honorar za moj rad u udrugama u kojima sam aktivna, nego svoja znanja, vještine, neovisnost, poduzetničko iskustvo i vlastiti novac ulažem u udruge i društvena djelovanja koja smatram korisnima. Baš kao i tisuće drugih volontera s kojima surađujem. Suprug i ja to smatramo našom obvezom i dijelom naše društvene odgovornosti. Moj suprug i ja smo doktori medicine, a kao poduzetnici krenuli smo od nule. Naša je imovina transparentna te su podaci o zaradama naših firmi, našim prihodima i imovini – javno dostupni. Provjerom istih jasno je vidljivo da imetak koji posjedujemo odgovara ostvarenim prihodima odnosno onome što smo zaradili kao rezultat dugogodišnjeg uspješnog poslovanja u privatnom sektoru – napisala je Markić u odgovoru.

Inače, Index.hr također doznaje da niti jedna od navedenih nekretnina nema teret kredita.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba