Na stotine ljudi je ozlijeđeno, lakše ozlijeđen i jedan Hrvat

STRAŠNA TRAGEDIJA: Potres u Maroku odnio više od 800 života 

Objavljeno: 09.09.2023. zagorjeinternational

Kako smo ranije pisali, sinoć je Maroko zadesio katastrofalan potres jačine 6.8 prema Richterovoj ljestvici, a prema posljednjim informacijama, život je izgubilo najmanje 800 ljudi, dok je više od 600 ozlijeđeno, javlja Index.hr.

Marokanski geofizički centar priopćio je da se potres dogodio u području Ighila u planinama Visokog Atlasa s magnitudom od 7.2, dok je Geološki institut SAD-a procijenio magnitudu na 6.8 i rekao da je bio na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara.

Prema informacijama, u potresu nema poginulih Hrvata, a samo je jedna osoba lakše ozlijeđena, izvijestio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

– U Maroku se nalazi 30 stalno rezidentnih hrvatskih državljana, a znamo i za 11 turista koji su bili u blizini epicentra – oni su svi dobro, kao i pet studenata koji su srećom dva dana prije potresa otišli u Casablancu, i oni su sigurno. Imamo samo informaciju da je jedan hrvatski državljanin lakše ozlijeđen, ali lakše znači da nije ni hospitaliziran, već se radi o lakšoj povredi ruke – rekao je Grlić Radman.

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut Marokancima i dodao da je Hrvatska spremna pomoći. 

Inače, posljednji razoran potres se u Maroku dogodio 2004. godine kada je njegova jačina iznosila 6.3 prema Richteru. Tada je poginulo više od 600 ljudi, a više od 900 ih je bilo ozlijeđeno. Krov nad glavom izgubilo je oko 15.000 Marokanaca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba