Slijedi jubilarno 15. izdanje programa “Ptiček – mladi čuvari prirode”

Kroz program je dosad prošlo 333 učenika zagorskih škola, a ove će godine sudjelovati njih 24 iz šest škola

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije “Zagorje zeleno“ organizira dvodnevnu radionicu u sklopu programa “Ptiček – program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko – zagorskoj županiji“ kojeg ustanova provodi jubilarni 15. puta. 

Do sada je u programu sudjelovalo 333 učenika iz petih, šestih i sedmih razreda iz svih osnovnih škola na području županije, a ove godine na radionicama će sudjelovati 24 učenika iz šest škola s područja Krapinsko – zagorske županije (OŠ A. Mihanović Klanjec, OŠ Bedekovčina, OŠ P. Štoosa Kraljevec na Sutli, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Zlatar Bistrica i OŠ V. Nazora Budinščina). 

Radionice će se održati 13. rujna u Radoboju kod Centra za prirodu Zagorje i 14. rujna na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora, s početkom u 9 sati, a vodit će ih edukatori sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Geološkog odsjeka PMF-a te Javne ustanove.

Po završetku radionica, u četvrtak 14. rujna u 12 sati u restoranu “Villa Zelenjak – Ventek“, Risvica 1, Kumrovec, održat će se svečano obilježavanje 15. godine provođenja projekta “Ptiček” i podjela potvrda sudionicima radionica kao dokaz uspješno obavljene edukacije.  

Inače, svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti širok krug budućih suradnika, a posebno mladih za razumijevanje, a kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko – zagorske županije, kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i slično. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba