Pokazali su konkurenciji da se može drugačije

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u RH daje veću plaću od prosjeka za 120 eura

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj digao je prosječnu bruto maržu na prodane proizvode tijekom protekle godine.

Riječke Plodine, četvti lanac po prometu u RH, lani su imale prosječnu maržu od otprilike 26 posto, a predlani je bruto marža iznosila 23,6 posto, izračunali smo na osnovi brojki iz njihovih revidiranih financijskih izvještaja.

To je i dalje značajno niža marža u odnosu na najveću konkurenciju u Hrvatskoj. Plodine su lani od prodaje robe i ugostiteljskih usluga ostvarile 706 milijuna eura prihoda, a nabavna vrijednost robe iznosila je 560 milijuna eura.

Tijekom pretprošle godine pak Plodine su na prodaji robe u supermakretima i ugostiteljstvu ostvarile promet od 612 milijuna eura, dok je ukupan trošak nabave prodane robe iznosio 495 milijuna eura.

Prosječno su lani imali oko 4270 zaposlenih, što je 230 više nego predlani. Povećanje je rezultat otvaranja čak sedam novih trgovina: šest na jugu i jedne u Krapinskim Toplicama. Sada imaju ukupno 117 supermarketa i hipermarketa.

Prosječna neto plaća lani je iznosila oko 840 eura, što je 17 posto više nego predlani kad je prosjek iznosio oko 720 eura. Podaci su to iz financijskog izvještaja u kojem stoji da je na neto plaće lani ukupno izdvojeno 43 milijuna eura, a predlani 34.9 milijuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba