Donosimo detalje

Grad Čakovec osigurao 46.000 eura za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Od 2022. godine Grad Čakovec pokrenuo je projekt subvencioniranja kupnje nekretnina –starih i napuštenih kuća u ruralnim dijelovima administrativnog područja Grada Čakovca – kada je poticaj primilo i iskoristilo 11 mladih obitelji. S mjerom se nastavlja i u 2023. godini, vodeći se prioritetom u svom radu i jednim od važnijih segmenata demografskog razvoja, stambenim zbrinjavanjem obitelji.

Raspisan je Javni natječaj za ovu godinu kojim je moguće ostvariti poticaje u iznosu od 4000, 5000 ili 6000 eura po kućanstvu i to za stare kuće izgrađene prije 1990. godine na području mjesnih odbora Grada Čakovca, kupljene tijekom tekuće kalendarske godine.

Gradonačelnica Ljerka Cividini objasnila je da je glavni cilj poticanje na ostanak, ali i doseljavanje mladih obitelji na ruralna područja grada. Objasnila je da mladi češće biraju život u samom Čakovcu, što rezultira pražnjenjem rubnih, ruralnih dijelova. Teži se da se trendovi pritom preokrenu, da se potaknu ljudi da se nastane u rubnim gradskim područjima, a uz to što su nekretnine na tom području povoljnije, subvencioniranjem dijela iznosa, one bi trebale biti atraktivnije.

Kao što je o mjeri napomenuto i prošle godine, iznos u Proračunu osiguran je temeljem iskustava hrvatskih gradova i općina koje su ranije uvele ovakve i slične mjere. Prate se učinci mjere, nakon čega će se, ovisno o potrebi i financijskim mogućnostima, ona revidirati.

Svi detalji dostupni su na službenim stranicama Grada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba