Od 13. do 17. rujna

Već 55. sajam MOS – Sve na jednom mjestu

Objavljeno: 06.09.2023. zagorjeinternational

Približava se najveći i najtradicionalniji sajam na Celjskom sajmištu – sajam MOS, koji ove godine slavi već 55 godina! Održat će se od 13. do 17. rujna, a radi se o najvećem poslovno-sajamskom događaju u Sloveniji i šire, s dugogodišnjom tradicijom i održivom vizijom. MOS će se predstaviti u već tradicionalnim segmentima MOS DOM, MOS TURIZAM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS B2B i MOS PLUS

Budući da će ovogodišnji MOS, koji opravdano nosi titulu sajma svih sajmova, biti obilježen jubilarnim raspoloženjem, očekuje se niz novosti.

– U društvu Celjski sejem svjesni smo važnosti održivog razvoja, stoga će ovogodišnji Sajam biti posvećen održivosti s promocijom e-mobilnosti i zelene energije. Također ćete moći isprobati nove vrste e-vozila, od bicikala, e-skutera do električnih automobila, a Europski tjedan mobilnosti podržat ćemo akcijom “Biciklom do MOS-a” – rekli su iz organizacije.

Sve na jednom mjestu

– Na jednom mjestu bit će okupljena raznovrsna ponuda za domaćinstvo, gradnju, slobodno vrijeme i zdravu hranu. Posebno će se istaknuti obrtnici s mnogim zanimanjima i radionicama, čime ćemo privući osnovnoškolce i srednjoškolce koji razmišljaju o svojoj budućoj profesiji. Posjetitelji će moći izravno upoznati različita zanimanja kroz praktične demonstracije i konzultacije sa stručnjacima spremnim odgovoriti na sva vaša pitanja. Na sajmu se također predstavlja i Europska komisija, koja će predstaviti Europsku godinu vještina 2023. – dodaju.

MOS također predstavlja odličan povezni element između gospodarstva i znanosti. Moći ćete vidjeti visokotehnološke inovacije, nove tehnologije i primjere uspješne suradnje između znanosti i gospodarstva. U okviru “Spojnice znanosti i gospodarstva”, instituti, fakulteti, sveučilišta i visokotehnološka poduzeća će predstaviti svoje postignuće. Inovacije su usmjerene na područja elektronike, mehatronike, automatike, robotike, energetike, biotehnike, IKT, nanotehnologije, biotehnologije, svemirskih tehnologija i drugih područja. Cilj sajamske prezentacije je poticanje razvoja visokotehnoloških inovacija i privlačenje mladih istraživača za suradnju. 

U okviru sveobuhvatne prezentacije bit će predstavljena i nova zanimanja te obrazovni programi budućnosti. Ovogodišnja zanimljivost bit će predstavljanje biotehnike putem projekta “tehnološke virtualizacije bioničke glave”. Projekt će prikazati mnoge stimulatore i različite implantate koje moderna medicina koristi za liječenje teških neuroloških bolesti i dijagnostiku. Stručnjaci s FERI Sveučilišta u Mariboru će također predstaviti bioničkog čovjeka u virtualnom okruženju, moći ćete vidjeti optičke i fotonske inovacije te način dekodiranja moždanih signala nakon moždanog udara. Predstavit će i trendove razvoja umjetne inteligencije.

U jednoj od većih sajamskih dvorana bit će predstavljena obimna ponuda turističkih destinacija iz cijele Slovenije. Predstavljat će se butik lokacije, seoska gospodarstva i ponuđači domaće hrane. Također, neće nedostajati mnogo degustacija i upoznavanja slovenskih kulinarskih posebnosti prema regijama. 

Na Sajmu ćete se moći dublje upustiti u različite aspekte aktivnosti u prirodi, poput planinarenja, biciklizma te doživljaja u zimskom, vodenom i adrenalinskom okruženju. Izlagači će također predstaviti segmente wellnessa, lječilišta, kongresnog turizma, kulturnih događanja i dentalnog turizma, zajedno s ponudom na području kampiranja i karavaninga. 

65.000 ljudi

Sajam će ponuditi uvid u digitalizaciju, jer će različita ministarstva predstaviti digitalne usluge i transformaciju javnih ustanova kako bi se olakšalo obavljanje online usluga u svjetlu digitalne transformacije.

Prošlogodišnji MOS posjetilo je gotovo 65.000 ljudi, budite i vi među njima ove godine i postanite dio novog sajamskog doživljaja koji sigurno nećete zaboraviti! Krenite na izlet u Celje, doživite savršen dan zabave i opuštanja te upoznajte 55. MOS.

Najveći poslovno-sajamski događaj u Sloveniji i širem okruženju će se održavati svakodnevno od 13. do 17. rujna, od 9 do 18 sati (u nedjelju od 9 do 17 sati). 

Trenutačno traje akcija 1 + 1 ULAZNICA BESPLATNO u online trgovini. Svoju ulaznicu brzo i jednostavno kupite OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba