Program ‘devetnice’ nastavlja se narednih dana

Smotrom zborova u župi Uzvišenja sv. Križa u Začretju započelo obilježavanje proslave župnog blagdana 

Objavljeno: 06.09.2023. zagorjeinternational

Uoči blagdana Uzvišenja svetoga Križa, u Župi Sveti Križ Začretje u utorak je molitvom krunice i misnim slavljem počela ‘devetnica’ kao priprema za proslavu župnog blagdana “Križove 2023.”. Nakon mise u župnoj crkvi održana je Smotra mješovitih zborova.

Euharistijsko slavlje na početku ‘devetnice’ predvodio je vlč. Matija Knok, pastoralni pomoćnik u Župi Muke Isusove u Zagrebu – Vukomerec.

Na smotri je, uz domaćine, župni mješoviti zbor župe Uzvišenja Svetoga Križa koji su pjevali na misom slavlju nastupili i Zbor župe Presvetog Trojstva – Krapinske Toplice, Zbor župe sv. Jelene Križarice – Zabok, Mali zbor Velikog Srca – iz župe sv. Mihaela arkanđela – Mihovljan, Župni Zbor Sv. Ane – Rozga i župni Zbor Presveto Trojstvo – iz Kraljevca na Sutli, Zbor Majke Božje Snježne Belec i Zbor sveti Dominik – Konjščina te Zbor mladih župe sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela “Lilium“. 

Na kraju misnoga slavlja župnik i dekan Krapinskog dekanata preč. Vladimir Drnetić zahvalio je svima na prekrasnoj večeri te uručio simbolične poklone voditeljima župnih zborova.

Domaćin susreta preč. Drnetić već četvrtu godinu zaredom nastoji da ovo bude tradicijski susret koji će okupljati zborove s područja dekanata, ali i šire okolice Zagorja.

Program ‘devetnice’ nastavlja se i u narednim danima prigodnim duhovnim sadržajima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba