ČAKOVEC: Gradonačelnica prijemom istaknula važnost uspjeha mladih sportaša na ovogodišnjoj Gimnazijadi održanoj u Rio de Janeiru

Nevia Fotak i Jan Fišter pokazali su se ozbiljnim kandidatima za Olimpijske igre 2028.

Objavljeno: 06.09.2023. zagorjeinternational

Brazil je tijekom kolovoza bio domaćin “Gimnazijade U-15 2023.”, međunarodnog multisportskog školskog natjecanja u organizaciji Svjetske školske sportske federacije. Na natjecanju je sudjelovalo više od 2000 sportaša iz 48 država u 18 sportova, a Čakovec, Međimurje i Hrvatsku predstavljali su atletičarka Nevia Fotak, članica AK “Međimurje” Čakovec i gimnastičar Jan Fišter, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Nevia je pritom branila i boje II. osnovne škole Čakovec te uz voditelje, ujedno roditelje Damira i Đurđicu Fotak osvojila zlato u skoku u dalj te bila četvrta u trčanju na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici. Jan pak je kao predstavnik I. OŠ Čakovec u sportskoj gimnastici osvojio peto mjesto na ručama te ukupno bio 13. u sportskoj gimnastici uz voditelja Matiju Horvata. Jan je kao prosječno dvije godine mlađi natjecatelj od svih u Rio de Janeiru pokazivao izniman sportski duh te svojim nastupom i ponašanjem promovirao vrijednosti školskog sporta na međunarodnoj razini, čime je zaslužio i posebnu fair play nagradu.

Prijemom u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini odlučila je istaknuti njihov uspjeh, osobno im čestitati te dati podršku za njihovo daljnje bavljenje sportom i postizanje vrhunskih rezultata. Pritom je ujedno čestitala i onima koji ove mlade sportaše prate, podupiru i treniraju godinama, njihovim roditeljima, trenerima, članovima i čelnicima klubova, školama, čakovečkoj i županijskoj zajednici sportova i drugima. Zahvalila je i prisutnim roditeljima Fotak, voditelju Horvatu, Tomislavu Paripoviću, voditelju Odjela za međunarodnu suradnju i projekte u Hrvatskom školskom sportskom savezu, Mariu Vukoji, predstavniku Komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora, međimurske sportske zajednice i čakovečkog gimnastičkog kluba, predsjedniku AK “Međimurje” Mariu Dobši, tajniku zajednice sportova Čakovca i Međimurske županije Tomici Jakopcu, ravnateljici II. OŠ Čakovec Snježani Odak Hrkač te onima koji nisu stigli na prijem, a omogućili su da Čakovec i Međimurje imaju perspektivne mlade sportaše.

Uz to, najavljeno je kako Jana najbolji rezultati tek očekuju, posebice na Gimnazijadi gdje još nekoliko godina ima pravo nastupa u toj dobnoj kategoriji, dok je Nevia sportašica koja je ušla u razvojni program Hrvatskog olimpijskog odbora te je potencijalna kandidatkinja za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba