Posebno su se istaknuli Ivana Bedeković, Melani Gavrić, Tamara Žugčić i Josip Pokorny

VARAŽDIN: Premijer Plenković dodijelio diplome polaznicima XVI. Generacije Političke akademije

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dodijelio je diplome polaznicima XVI. generacije Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta. U nizu odličnih polaznika istaknuli su se i mladi članovi Hrvatske demokratske zajednice iz Varaždinske županije Ivana Bedeković, Melani Gavrić, Tamara Žugčić i Josip Pokorny.

Tom je prigodom premijer Plenković istaknuo kako je njihova ambicija privući što veći broj mladih u politički angažman.

– Želimo da se što više mladih uključi u politiku jer je ona društveno odgovorni posao. I u tome je ključna razlika između nas i oporbe: dok mi ostvarujemo strateške ciljeve Republike Hrvatske i ponajveći gospodarski rast u Europi, vodimo ozbiljnu politiku, uspješno se nosimo s globalnim krizama, kontinuiramo povećavamo plaće i mirovine, povlačimo nezapamćena europska sredstva za razvojno-socijalne projekte, uskoro donosimo i 6. paket mjera za zaštitu građana i nacionalne ekonomije… ostale su se stranke uglavnom svele na pokušaje destrukcije i svakodnevna podmetanja – jasno je poručio premijer i čestitao 16. generaciji Političke akademije, te polaznicima 17. zaželio puno uspjeha u radu.

Nakon svečanosti dodjele diploma, započela je i nastava XVII. naraštaja Političke akademije, među kojima su, također, polaznici iz Varaždinske županije: Alina Hanžek, Valentina Meštrić, Luka Antončić i Matija Košić.

Podršku je novim polaznicima pružio i varaždinski župan, član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak. Koliko Hrvatska demokratska zajednica vodi brigu o političkoj edukaciji mladih i koliko ih se uvažava, svjedoči i to što su im podršku pružili i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, međunarodni tajnik HDZ-a, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, saborski zastupnik Davor Ivo Stier i brojni drugi uzvanici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba