Majka i djevojčica, koja se malo požurila, u dobrom su stanju

BRAVO: Hrvatska vojska porodila trudnicu u helikopteru za vrijeme leta

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci noćas je rođena djevojčica, izvijestilo je jučer Ministarstvo obrane.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba, navodi se u priopćenju.

Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica. Porod je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.

– Ovo je zaista bilo posebno iskustvo – rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.

– Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni – rekla je i dodala da su beba i majka nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba