Vlasnik tvrdi da se dijete bacilo na njega

UŽAS: Pas u Zagrebu ugrizao dječaka za lice i odgrizao mu dio usne

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

U utorak je oko 14 sati u zagrebačkom naselju Brestje pas napao i ugrizao dijete, a informaciju je potvrdila zagrebačka policija.

Doznaje se da je pas ugrizao dijete koje se nalazilo u dvorištu.

– Pas je uletio u dvorište i ugrizao dijete za lice. Po dijete je došla Hitna, a pas je brzo pobjegao natrag – ispričao je za 24sata svjedok. 

Drugi je pak susjed čuo plač, što ga je prepalo, te da je od susjeda saznao da je pas ugrizao dijete. Rekao je i da je taj pas velik, ali da dosad nije bio agresivan. Isto tako, ispričao je da je po dijete došao otac da ga vodi na hitnu, no hitnu su sreli putem, pa su preuzeli dijete.

Vlasnik psa rekao je da se radi o mješancu teškom oko 70 kilograma i da mu je majka ptičar, a otac nepoznate pasmine. Kaže da se dječačić posljednja dva tjedna u dvorištu igrao s psom. 

– Bio sam na dva metra od njih. A maleni je susjed, kao i svakoga dana, došao u moje dvorište igrati se sa psom. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na trbuh psa bacilo potrbuške. Valjda od boli koja ga je snašla Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio. I nije dalje grizao jer to nije nasilan pas. Ja sam odmah reagirao i priskočio u pomoć, bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio te zvao Hitnu koja je vrlo brzo došla – rekao je vlasnik koji je psa prije tri mjeseca udomio iz Livna.

– Imam kamere na kući pa je sreća sve i snimljeno te potkrepljuje ovo što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli djecu, ali vjerujem doista da je zbog boli reagirao tako nakon što je dijete na njega skočilo. Pa dječak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali susjed brzo oporaviti i doći kući bez ikakvih posljedica – dodao je vlasnik.

Policija još utvrđuje sve okolnosti događaja, a težina ozljeda djeteta nije poznata. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba