Jedinstvena prilika za sudjelovanje u suđenju Veroniki Desinićkoj u sklopu Veronikafesta

DVOR VELIKI TABOR: Djecu i odrasle ovog vikenda očekuju igrokaz, predstava i edukativno-zabavne radionice

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

U sklopu kulturno-turističke manifestacije ‘Veronikafest’ u Desiniću, 1. i 2. rujna, u Dvoru Veliki Tabor održat će se prigodan program na kojem će se naći zabavni igrokaz, lutkarska predstava te tri edukativno-zabavne radionice namijenjene djeci starijoj od sedam godina te odraslima. 

Riječ je o radionicama “Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“, “Veronika memory“, te “Tragom Veronike Desinićke“ kroz koje se sudionike upoznaje s nematerijalnom kulturnom baštinom desinićkog kraja te sa srednjovjekovnim vještinama.  

U petak održat će se prve dvije radionice u terminu od 14 do 16 sati. U subotu program će započeti u 13 sati s edukativno-zabavnom radionicom “Tragom Veronike Desinićke“. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku sudjelovati u procesu srednjovjekovnog suđenja Veroniki Desinićkoj, koje će se održati u sklopu zabavne igre “Okrivite ili oslobodite!“ (namijenjene djeci starijoj od 12 godina te odraslima) s početkom u 14 sati. Uz njihovu će pomoć Veliki inkvizitor odlučiti o krivici optužene, ali i sudbini lažnih svjedoka. Sudionici igre će upoznati tužitelje i branitelje optužene, dobro se zabaviti i nasmijati, a uz to, moći će obući odore porote ili tamničara i biti živi akteri u suđenju vješticama!

U 15 sati lutkarska družina ‘Ioculatori’ izvest će lutkarsku predstavu “Legenda o Veroniki Desinićkoj“ namijenjenu svim uzrastima.  

Lutkarska predstava, igrokaz te radionice besplatne su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba