Stigla potvrda

Iranski predsjednik i ministar vanjskih poslova nisu preživjeli pad helikoptera!

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

Iranski mediji potvrdili su smrt iranskog predsjednika Ebrahima Raisija (63) i ministra vanjskih poslova Hosseina Amira Abdollahiana, nakon pada helikoptera u iranskoj planinskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, javlja CNN, a prenosi Jutarnji.


U helikopteru su se nalazili i iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian, guverner pokrajine Istočni Azerbajdžan Malek Rahmati i još nekoliko članova kabineta. Oni su se vraćali iz regije Khoda Afarin u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan. Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera. Dva od njih, koja su prevozila ministre i dužnosnike, uspješno su stigla do odredišta, dok je helikopter koji je prevozio predsjednika Raisija imao problema prilikom slijetanja.
Iranski mediji pišu kako su neki od neki od predsjednikovih suputnika u helikopteru u jednom trenutku uspjeli stupiti u kontakt sa središnjim vlastima, ali se veza prekidala zbog loših vremenskih uvjeta. Sve dežurne hitne ekipe odmah su poslane na mjesto incidenta, ali im potragu je otežavalo loše vrijeme.
Načelnik glavnog stožera iranske vojske naredio je da se svi resursi vojske i elitni Korpus islamske revolucionarne garde koriste u operacijama potrage i spašavanja. Predsjednik iranskog Crvenog polumjeseca, Pir Hossein Kolivand, rekao je da 40 spasilačkih timova, uključujući bespilotne letjelice, tragalo za predsjednikom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba