SAMO DOMAĆE: Sezona stiže, budite spremni

Napravite ulje za sunčanje i njegu po receptu naših baka

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

Mrkva je bogata beta karotenom i vitaminom E koji djeluju blagotvorno na kožu. Lavanda i kadulja umiruju upale na koži, malinovo ulje ju njeguje, a smilje je odlično za ljepotu i zategnutost.

Ova domaća pomada za sunčanje odlična je za ljude koji već imaju neku podlogu ili su po prirodi tamnije puti. Priprema se od mrkve koja je bogata beta karotenom i vitaminom E (djeluju blagotvorno na kožu), piše 24sata.

Tu su i lavanda te kadulja koje umiruju upale na koži, malinovo ulje koje ju njeguje i smilje – odlično za ljepotu i zategnutost. Zeleni orasi su bogati taninom, sastojkom za tamnjenje koji na površini kože stvara tanki zaštitni sloj i daje joj lijepu nijansu.

Sastojci: mrkva, zeleni orasi, cvjetovi lavande, kadulja, smilje, maslinovo ulje.

Priprema: U staklenku stavite izribanu mrkvu (na jednu veću ide 5 do 6 zelenih oraha), isjeckane orahe, lavandu, kadulju i smilje. Kad je staklenka napunjena do negdje 2/3 tad na to ulijte maslinovo ulje i ostavite na suncu oko tri tjedna. Svaki dan staklenku malo protresite.

Potom procijedite kroz tri sloja gaze i koristite. Osim što štiti od sunčevih zraka, dat će koži lijepu boju i mekoću.

Napomena: Imajte na umu da ovaj pripravak nije dovoljna zaštita od sunca za ljude svijetle puti i djecu jer nema visoki zaštitni faktor.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba