Drastičan pad temperature uz moguću tuču, pijavice i jače grmljavinsko nevrijeme

OPREZ: Zbog najavljene oluje izdan narančasti alarm

Objavljeno: 28.08.2023. zagorjeinternational

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će ujutro i prijepodne sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne krajeve unutrašnjosti, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale. Kasno poslijepodne naoblačenje i kiša doći će do Slavonije.

Najviša dnevna temperatura većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 Celzijevih stupnjeva. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH upozorilo je građane da se pripreme u ponedjeljak na jača grmljavinska nevremena koja bi mogla prouzročiti veliku štetu, te da se zaštite od munja. Lokalno je moguć izraženiji pljusak, veća količina kiše u kratkom vremenu, vrlo jak i olujni vjetar te tuča, a ne može se isključiti ni mogućnost pojave pijavica na moru, stoji u nedjeljnoj objavi na Facebook stranici Ravnateljstva.

Moguća su i oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, kao i prekidi aktivnosti na otvorenom i u prometu, upozorava Ravnateljstvo i poziva građane da prate upozorenja DHMZ-a o promjenama vremena, a Hrvatski autoklub o stanju na cestama. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za ponedjeljak narančasto upozorenje za cijelu zemlju, od jutra na sjevernom Jadranu, a u nastavku dana i drugdje.

DHMZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba