Budite na oprezu. Cijela zemlja u narančastom

Sutra nagla promjena vremena. U cijeloj zemlji najavljeno grmljavinsko nevrijeme

Objavljeno: 27.08.2023. zagorjeinternational

Nakon toplinskog vala, večeras nam stiže nagla promjena vremena. Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uglavnom navečer te osobito u noći na ponedjeljak na sjevernom su Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina, a mogu biti i izraženiji. 

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno, navečer mjestimice i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C, piše DHMZ.

DHMZ

Grmljavinsko nevrijeme sutra će pak preseliti na cijelu zemlju. 

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će u noći i ujutro sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a najkasnije, tek kasno popodne, doći će do Slavonije. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale. 

Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27. Najviša dnevna većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C.

U cijeloj je zemlji danas na snazi narančasti meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura, a narančasto upozorenje upaljeno je i za sutra zbog grmljavinskih nevremena. 

DHMZ

Budite na oprezu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba