U organizaciji udruge “Prijatelji životinja”

Na zagrebački Europski trg 1. i 2. rujna stiže “ZeGeVege” festival

Objavljeno: 19.08.2023. zagorjeinternational

Na zagrebačkom Europskom trgu, ove će se godine, 1. i 2. rujna, održati 15. po redu “ZeGeVege” festival, a podršku najpopularnijem hrvatskom festivalu održivog življenja uputili su i iz Ministarstva turizma i sporta.

– “ZeGeVege” festival već 15. godinu uzastopce ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zdravoga života te ujedno promiče domaće ekološke proizvode i proizvođače čime doprinosi obogaćivanju ukupne turističke ponude Grada Zagreba – kazali su iz Ministarstva.

Brojni izlagači

Organizatori, udruga “Prijatelji životinja”, pozivaju sve da ne propuste ovaj dvodnevni događaj koji će uz razne restorane i izlagače zdrave biljne hrane te kozmetičkih proizvoda i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, promovirati održivo življenje i slaviti veganstvo. Naime, cilj festivala jest pomoći građanima da se upoznaju s ponudom sve prisutnijih veganskih namirnica našeg tržišta te da kroz sveukupno iskustvo dobiju nadahnuće da žive održivije, uz što manji utjecaj na okoliš te bez ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi. Edukacija o važnosti prelaska na biljnu prehranu, čime se izravno spašavaju životi životinja, sprječava masovno zagađenje planeta te potiče zdravlje i dugovječnost, ključan je dio “ZeGeVege” festivala, a do svih tih informacija posjetitelji dolaze uz finu hranu i dobru atmosferu.

Na festivalu će biti prisutni razni domaći i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative. Izlagači će nuditi svoje proizvode po promotivnim cijenama i uživanje u degustacijama, a svi posjetitelji, kojih se i ove godine očekuje na desetke tisuća, moći će besplatno dobiti edukativnu brošuru. 

Razne peticije 

Iz tekstova na edukativnim panoima i slušajući razgovore voditeljice s utjecajnim osobama koje žive održivo, svi će moći saznati prednosti takvog načina života, a oba dana odvijat će se zanimljiv program za djecu i odrasle. Bit će dostupni i veganski recepti kako bi se potaknuli svi da prenesu ugodno iskustvo sa “ZeGeVegea” u vlastite kuhinje, a na štandovima “Prijatelja životinja” i udruge “Greenpeace” potpisivat će se razne peticije.

– Svaki biljni obrok korak je naprijed prema održivom življenju! Dođite 1. i 2. rujna i saznajte nešto novo, počastite se sladoledom ili hamburgerom, slikajte se pokraj velikog natpisa prehrane budućnosti i uživajte u svemu što ćemo pripremiti – izjavili su “Prijatelji životinja” i pozvali sve, bez obzira na njihove prehrambene navike, da im se pridruže. 

Potporu festivalu dali su i Grad Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora te Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Više informacija o “ZeGeVege” festivalu dostupno je na stranicama udruge “Prijatelji životinja” i stranicama festivala

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba