U sklopu ovogodišnjeg “Špancirfesta”

Atrij Županijske palače postaje središte županije s pričom

Objavljeno: 18.08.2023. zagorjeinternational

Tijekom svih deset dana trajanja “Špancirfesta” svoja vrata otvara prigodno uređen atrij Županijske palače koji će posjetiteljima poslužiti kao kulisa za nezaboravne fotografije, ali i mjesto koje priča posebne priče. 

U podrumu Županijske palače svakodnevno, u vremenu od 10 do 13 sati i 17 do 21 sat, gosti mogu razgledati jedinstveni Centar za posjetitelje, u kojem se upotrebom modernih tehnologija na atraktivan i drugačiji način prezentira kulturna i povijesna baština županije. Ovdje posjetitelje očekuju hologramske projekcije, interaktivna ploča, vulkan, pa čak i veliki zmaj…

U atriju palače svakodnevno, u terminu od 17 do 21 sat, predstavljaju se proizvođači Varaždinskog bučinog ulja s europskom zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla te vinari koji su osvojili medalje na ovogodišnjem natjecanju Decanter u Londonu, a svoju turističku ponudu predstavljaju Turističke zajednice gradova i područja iz Varaždinske županije.

Zahvaljujući suradnji Turističke zajednice i Zajednice kulturno-umjetnički udruga Varaždinske županije po prvi puta u okviru “Špancirfesta”, sutra će od 19 sati biti organizirana modna revija narodnih nošnji Varaždinske županije. Ovim spojem tradicije, kulture i turizma želi se istaknuti kako županija na malom prostoru mnoštvo različitih nošnji velike autentične vrijednosti s kojima se ponosi i s kojima kulturno umjetnička društva predstavljaju županiju u zemlji i svijetu. Za ovu posebnu priliku, s po jednim parom u narodnoj nošnji, na reviji će sudjelovati predstavnici 15 KUD-ova. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba