Još jedan u nizu slučajeva

Sin HDZ-ovca i ministra u BiH u Hrvatskoj prima stipendiju za siromašne

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

U lipnju se doznalo da je sin bosansko-hercegovačkog poduzetnika Tomislava Kovačevića iz Tomislavgrada primao stipendiju Republike Hrvatske od 200 eura kao student zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti, a sada je na svjetlo dana izašla još jedna ovakva priča.

Kako je otkrio portal Hercegovina.info, prenosi 24sata, Luka Sesar (2003) student je Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i sin Darija Sesara, HDZ-ova ministra gospodarstva i dopredsjednika Vlade u Županiji zapadnohercegovačkoj. Boravi u splitskom studentskom domu i nalazi se na 319. mjestu primatelja ove stipendije. Iznos stipendije je 200 eura mjesečno, a isplaćuje se tijekom devet mjeseci.

Na toj list, baš kao i Kovačević, ne bi smio biti.

Naime, uvjeti za dodjelu stipendije ‘E’ kategorije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa su prebivalište u RH, minimalno ostvarenih 1050 bodova na rang listi i prihodi po članu obitelji manji od 263 eura. S obzirom na ministarsku plaću, da je Sesarova supruga zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo, te da je ministar naknadu primao dok je vršio dužnost predsjednika HŠK Posušje i predsjednika Komisije za vozačke ispite, odmah je bilo jasno da je nemoguće da su im mjesečna primanja toliko niska.

– On uopće nije prijavljen u Republici Hrvatskoj, ima samo privremeno boravište i sigurno je neka greška, on je prijavljen u Posušju – govorio je Sesar novinarima, uz to dodajući da će “glat” dokazati da mu sin nema prebivalište u Hrvatskoj. Za mjesto u domu je rekao kako je dobiveno preko prijave za redovitu stipendiju jer je njegov sin bio učenik generacije.

Ipak, Sesar je na kraju priznao da mu je sin primao stipendiju namijenjenu studentima čija primanja po članu obitelji ne prelaze 1951,77 kuna, odnosno 263 eura.

Navodno je cijelio iznos vraćen u državni proračun.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba